mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

mortsel-anders wil senioren flats in Mortsels stadhuis

mortsel-anders wil senioren flats in Mortsels stadhuis

mortsel-anders heeft concrete voorstellen in haar programma staan om het tekort aan senioren flats in Mortsel aan te pakken. Het veel te groot gebouwde stadhuis staat voor bijna de helft leeg en het kost de Mortselse belastingbetaler jaarlijks handen vol geld om het te onderhouden en te verwarmen. Het zou perfect kunnen omgevormd worden in senioren flats. Op die manier zou het volledig en optimaal kunnen gebruikt worden. Senioren flats horen ook thuis in het centrum van een gemeente of een stad, dichtbij openbaar vervoer en winkels. De grote vraag naar dit soort flats is kleiner dan het aanbod waardoor senioren langer in hun eigen woning blijven wonen. Die woningen worden ook niet volledig benut omdat ze te groot geworden zijn en dat is spijtig aangezien ook de vraag naar eensgezinswoningen in Mortsel groter is dan het aanbod.

In een stad als Mortsel moeten we anders gaan denken. Bijbouwen in één van de dichtsbebouwde steden van Vlaanderen is geen optie. Nochthans heeft het huidige Groen/N-VA bestuur hier zijn voeten aan geveegd en hebben zij de plannen goedgekeurd voor nog meer bebouwing op de parkings van het station Oude God, op de parking van de Floralaan en in de parkzone Oude God. Veel Mortselaars zijn hier nog niet vanop de hoogte aangezien, onder andere, de gebouwen op het heraangelegde stadsplein (aan de zijde van de Floralaan) nog nergens zijn voorgesteld.

mortsel-anders kiest resoluut voor het behoud van de schaarse open ruimtes in Mortsel en voor de herinrichting van gebouwen die nu niet optimaal gebruikt worden zoals het stadhuis. De stadsdiensten kunnen perfect ondergebracht worden in het nieuwe kantoorgebouw naast het stadhuis. Op dit moment is het aanbod van handelspanden en kantoorruimtes veel te groot. Nog extra aanbod zou de markt nog meer verstoren.mortsel-anders redactie 28-08-2012