mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

mortsel-anders geeft startschot van campagne: Ander en beter!

mortsel-anders geeft startschot van campagne: Ander en beter!

Als locatie voor haar persconferentie koos mortsel-anders bewust voor één van de jonge Mortselse ondernemers, die de laatste maanden/jaren zwaar op de proef werden gesteld. Ze doen hierbij dan ook een oproep doen aan alle mortselaars om de lokale handelaars te blijven steunen! Het imago van Mortsel heeft de laatste jaren een ferme deuk gekregen, een deuk die Mortsel niet verdiend heeft. Het zal jaren duren om dit terug op te bouwen maar het is een uitdaging die mortsel-anders niet uit de weg gaat.

Wie is mortsel-anders?

mortsel-anders bestaat uit een bonte mengeling van gemotiveerde en enthousiaste Mortselaars. Velen komen uit het verenigingsleven, sport- en wijkcomités, waardoor ze van dichtbij ervaren en kunnen opvolgen wat er leeft in Mortsel. Vermits ze niet gebonden zijn aan nationale partijprogramma’s kunnen ze enkel en alleen in het belang van Mortsel denken en werken. Ze zijn geen verantwoording verschuldigd aan een nationaal partijbestuur. Enkel de Mortselaar zijn stem telt en dat geeft hen een fameuze voorsprong!

6 jaar lang hebben ze gezien hoe deze meerderheid bestaande uit N-VA, CD&V, s.pa en Groen deze stad bestuurd heeft. Voorstellen vanuit de oppositie werden meestal meegenomen en onmiddellijk verticaal geklasseerd. Een manier van politiek voeren waaraan zij niet willen meedoen. Elke schepen wou zijn eigen project verwezenlijken gaande van de tramdoortrekking, de mastodontschool, de bebouwing op het stadsplein en ga zo maar voort. Dit alles had een gezamenlijk project moeten zijn een project genaamd Mortsel!

Mortsel-anders wil op een positieve en constructieve manier politiek voeren, politiek die gevoerd wordt vanuit de buurt- en straatcomites, vanuit de verenigingen en de sportclubs, politiek vanuit de straat in de plaats vanuit de ivoren toren in het stadhuis. Een menselijkere politiek die Mortsel opnieuw mooier en mobieler moet maken.

Dit zijn dan ook de speerpunten van hun campagne: Mortsel, mooier, mobieler, menselijker!


mortsel-anders redactie 25-06-2012