mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Nieuw Buurt Informatie Netwerk (BIN) in Mortsel

Nieuw Buurt Informatie Netwerk (BIN) in Mortsel

Na de oprichting van een Buurt Informatie Netwerk (BIN) in de wijk Dieseghem/Ten Dorpe volgt er nog ééntje. Deze keer in de omgeving van de Lindelei, na herhaaldelijke inbraken daar.

Een BIN moet het veiligheidsgevoel in een buurt verhogen. Inwoners of winkeliers maken daarbij onmiddellijk melding van ‘verdachte zaken’ aan de politie. Die zorgt ervoor in samenwerking met de plaatselijke coördinator dat alle aangesloten BIN-leden op de hoogte worden gebracht.

“Na drie inbraken in nog geen jaar tijd is het voor ons genoeg geweest. Ook bij heel wat buren hebben ze binnen gezeten. Soms gezinnen met jonge kinderen. Wij voelen ons niet meer veilig in onze straat. En de politie is duidelijk onderbemand in onze zone”, vertelt gemeenteraadslid Naranjo Decamps (Mortsel Anders) en buurtbewoner. “Hoe meer buren zich aansluiten bij onze BIN, hoe sterker we ons kunnen organiseren en hoe meer we bereiken.”

In de wijk Dieseghem/Ten Dorpe stellen ze ondertussen al de eerste positieve resultaten van hun BIN vast. “Onze wijk is erg geviseerd door inbrekers”, weet coördinator Serge Gysen. “We tellen momenteel 150 leden. Nog niet veel voor een buurt met 1.400 postbussen. Maar toch ogen de statistieken erg veelbelovend. De inbraken en pogingen tot inbraak zijn enorm gezakt”, besluit Gysen.

SSl

Info: BIN Politiezone Minos, Hilla Jacobs 03 – 451.96.61 of preventieambtenaar Sofie Mortelmans, 03 – 444.17.23.

Gazet van Antwerpen 22-12-2011