mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Toekomst omgeving Fort 4 uitgetekend

Toekomst omgeving Fort 4 uitgetekend

De Mortselse gemeenteraad heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan Fort 4 voorlopig vastgelegd. In dit toekomstplan wordt omschreven wat mogelijk is op en rond het Fort. Enkele loodsen zullen zeker verdwijnen.

Schepen voor Ruimtelijke Ordening, Fons Jespers ziet enkele visies. "Er zijn twee plaatsen voorzien waar er een polyvalent paviljoen kan gebouwd worden. Dat kan langs de Fortstraat of op de locatie van het huidige zwembad moest ooit beslist worden dat het afgebroken moet worden. Er verdwijnen zeker een aantal niet-historische loodsen. We willen het Fort dichter bij het centrum betrekken. Daarom hebben we drie plaatsen voorzien waar er mogelijk bruggen over het water komen. Zo zijn de wandelaars meteen aan het stadhuis".

De verschillende onderdelen van het Fort moeten ook duidelijk worden. "We willen een evenwicht tussen mens en natuur. Daarom moet goed aangeduid worden waar het parkgedeelte is om te wandelen en waar het natuurgebied is waar enkel met gidsen kan gewandeld worden. Er mogen geen storende elementen aangebracht worden voor de vleermuizenpopulatie".

Open Vld maakt zich zorgen om de tennisclub Fort 4 die mogelijk moet verhuizen. "De club moet voorlopig niet verhuizen", stelt de schepen. "De uitwerking van het plan duurt ook vele jaren. Er wordt niet over een verhuis gesproken zonder een alternatief aan te bieden", stelt Jespers.

Mortsel Anders vraagt om nauw toe te zien op de evenementen die georganiseerd worden op het Fort. "Deze mogen geen lawaaihinder veroorzaken voor de buurt", vraagt Naranjo Decamps (Mortsel Anders).

(FSL)

Het Laatste Nieuws 03-11-2011