mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

"Investeerders hebben recht op informatie"

"Investeerders hebben recht op informatie"

'Investeren in Mortsel: een goed idee! Gezocht: m/v met ondernemerstalent', luidt de titel van de brochure, die de stad verspreidt bij alle winkelbedrijven in de ruime omgeving, van kleine handelszaken tot ketens.

"Het is onvermijdelijk om nu al volop na te denken over de invulling van ons nieuwe handelscentrum", stelt schepen van Lokale Economie Steve D'Hulster (sp.a). "Mogelijke investeerders moeten weten wat hier aan de hand is en hoe Mortsel er in de toekomst uitziet. Deze brochure zien we als een eerste stap. We beslisten om ook een strategische studie te laten maken. Welke winkels willen we aantrekken? Hoe spelen we onze troeven uit? Wat maakt ons anders dan andere shoppingcentra? En welke maatregelen zijn nodig om dat alles te bereiken? Het is heel belangrijk dat ons handelscentrum na de werkzaamheden een volledig nieuw gezicht krijgt."

"Te laat"

Danny Van Clapdurp, raadslid en voorzitter van winkeliersvereniging UniMO (Unie van Mortselse Ondernemers), is blij met de promofolder. "Maar we waren er graag nauwer bij betrokken geweest", zegt Van Clapdurp meteen. "Na overleg midden 2010 over de acties die we moesten ondernemen, stierf alles een stille dood. En nu pakt de stad plots uit met deze brochure waarin ze zwaait met tal van punten en troeven waar wij, de winkeliers, de voorbije jaren keihard voor geijverd hebben. We moeten vanaf nu stevig campagne voeren met alle betrokken partijen. Om zo over enkele maanden resultaat te kunnen meten."

"Ik ondersteun het initiatief. Helaas had het veel sneller moeten gebeuren", weet Mortsel Anders-raadslid Naranjo Decamps. Decamps zette de grote leegstand in het winkelcentrum zopas opnieuw op de politieke agenda. "Nu beginnen ze te laat te blussen en er gaat veel water nodig zijn. Maar op mij kunnen ze in elk geval rekenen om potentiële investeerders te overtuigen. Een verloederde en lege winkelstraat beïnvloedt de vastgoedprijzen, net zoals het imago van de hele stad. Het is nu het moment om te investeren."

Seppe Slaets

Gazet Van Antwerpen 27-10-2011