mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Site containerpark: 1.808.000 euro!

Site containerpark: 1.808.000 euro!

Het stadsbestuur neemt een optie tot aankoop van een site aan de Heirbaan 60, voor een bedrag van 1.808.000 euro. Hier moet op termijn het containerpark onderdak krijgen.

Het complex, waar vroeger horecaservice Verbraecken gevestigd was, heeft een grondoppervlakte van meer dan 5.000 m². Het gebied staat ingekleurd als KMO-zone.

“Een containerpark hoort perfect thuis in dit gebied”, verdedigt schepen voor Financiën Koen Dehaen (N-VA) de aankoopoptie. “Er zijn nog veel mogelijkheden. Waarom zouden we hier op termijn ook de technische dienst of de politie niet kunnen vestigen?”

“Nu ligt het containerpark aan de Sint-Benedictusstraat, midden in een woonzone. Daar krijgen we in de toekomst nooit nog vergunningen voor. Maar dat kan wel aan de Heirbaan”, volgens schepen voor Ruimtelijke Ordening Fons Jespers (CD&V).

“Veel te duur”
Naranjo Decamps van Mortsel Anders meent dat de kostprijs veel te hoog ligt, zo’n 350 euro per m². “Zeker als je nog niet helemaal concreet weet wat je ermee gaat doen.”

Ook Mark Schampaert (VB) maakt zich zorgen over de prijs. “Er moet ook nog een sanering komen, en dan loopt de prijs snel op. Dit heeft zware financiële gevolgen voor Mortsel en het zou ons niet verbazen dat dit leidt tot een belastingverhoging.”

“Er hoeft geen verhoging te komen”, benadrukte Dehaen. “We mogen deze kans niet laten schieten om zo’n oppervlakte te kunnen aankopen.”
Alle oppositiepartijen stemden tegen de aankoopoptie van de toekomstige gronden voor het nieuwe containerpark.SSL

Gazet van Antwerpen 30-09-2010