mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Infokloof bij stadsbestuur blijft groeien

Infokloof bij stadsbestuur blijft groeien

Bij het incident met het gaslek aan de Liersesteenweg enkele maanden geleden, werd de communicatie vanuit het stadsbestuur al eens op de korrel genomen. De recente actie van Vlaams Belang voor de woning van burgemeester Ingrid Pira (Groen!) en in het bijzonder dan de info die de stad daarover communiceerde, deed de kritiek toenemen.
"Van de databank Mediargus ontvangen wij dagelijks alle artikels die over Mortsel verschijnen. Maar heel toevallig kregen we de dag na onze actie niets door. Terwijl alle kranten er over hadden geschreven. Dit is bewust artikels achterhouden die negatief zijn voor de meerderheid", haalde VB-fractieleider Mark Schampaert uit.
"Niemand liegt"
Communicatieschepen Chris De Ridder (CD&V) verhaalde de miscommunicatie - tot grote ergernis én ongeloof van Schampaert - op een 'technische fout' in de zoekopdracht van de databank. "Ik vind het erg grof dat de objectiviteit van heel onze dienst in twijfel wordt getrokken. En we gaan de pijnpunten nakijken rond die zoekopdrachten."
"Er is geen objectieve berichtgeving", viel Naranjo Decamps van mortsel-anders zijn oppositie-collega bij. "Ik ben bij een eerdere situatie rond de databank met eenzelfde kluitje in het riet wandelen gestuurd. Het is duidelijk: het stadsbestuur selecteert op wat er wel en niet mag worden doorgespeeld."
Burgemeester Ingrid Pira reageerde erg emotioneel. "Het is heel erg dat hier getwijfeld wordt aan de integriteit van de schepen. Niemand liegt. En niemand van ons geeft opdrachten om bepaalde artikels tegen te houden. Aantijgingen rond manipulatie van infodoorstroming wil ik krachtig de kop indrukken."
"Jammer dat u zo emotioneel wordt", eindigde Decamps. "Ik stel enkel vast dat ik het probleem destijds gerapporteerd heb. En dat er nog altijd niets aan is gebeurd." SSl

GvA 16-10-2010