mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Fortbom is schot in de roos!

Fortbom is schot in de roos!

Vier dagen lang kon iedereen genieten van theater voor jong en oud in tenten en loodsen, in ondergrondse gangen en op de groene weiden aan Fort 4. Kinderen konden visjes vangen, zich laten fotograferen of met schoenen voorwerpen omver gooien. Met een stempelkaart van één euro konden ze een aantal spelletjes doen die hen een vrijkaart voor een theaterstuk of een leuke T-shirt opleverde.

De verschillende optredens van theaterhuizen zoals Froe-Froe, MartHa!tentatief, Laika, de Roovers, Circus Ronaldo, 4Hoog en vele andere artiesten bezorgden kinderen en volwassenen een gezellige kijk- en luisternamiddag. Alle mensen die dit jaar bij Fortbom aanwezig waren, hebben ooit in dit fort gewerkt: ze maakten er locatievoorstellingen of decors, hadden er een opslagplaats of stelden er hun tent op om te oefenen.

De toegangsprijs varieerde tussen de één en vier euro voor kinderen, voor sommige voorstellingen betaalden volwassenen zes euro. Het grasveld aan het fort zat al gauw vol met ouders die genoten van de zon en kinderen die kraaiend van plezier in het rond liepen.

Circus Ronaldo

De stad Mortsel keurde goed dat Theater FroeFroe en MartHa!tentatief ook de komende jaren onderdak krijgen in Fort 4. De grootste naam op de affiche van Fortbom was ongetwijfeld Circus Ronaldo. Dat was dan ook de enige voorstelling waarvoor mensen op voorhand moesten reserveren. Met de voorstelling La Cucina dell'Arte sloeg het circus de bezoekers met verstomming.

Het blotevoetenpad zorgde dan weer voor heel wat hilariteit en de gekke fietsen leverden grappige taferelen op. De kindermolen van gekke geraamtes en bizarre dieren oogste erg veel succes bij de allerkleinsten. En er waren weinigen die zich niet lieten verleiden door de zoete geur van versgebakken pannenkoeken.

Biona Jansen

Gazet van Antwerpen 06-09-2010