mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Handelaars boos om afsluiten Drabstraat

Handelaars boos om afsluiten Drabstraat

De tweede fase van de tramwerken op de Liersesteenweg in Mortsel zorgt voor commotie omdat de Drabstraat werd afgesloten. De handelaars krijgen daardoor minder klanten over de vloer.

"Alle klanten die snel passeren, zijn we kwijt. Dat is toch één derde van het cliënteel. Pas in juni kregen we een brief dat er aan het kruispunt met de Drabstraat gewerkt zou worden", zegt Isabelle Verbeeck van dagbladhandel 'Isabelle'. Apotheek Martine De Smet treedt dit bij. "Een hele wijk wordt afgesloten, maar voor de GB blijft er wel een doorgang. Dan moet men de Drabstraat toch ook open kunnen laten." Katrien Corens heeft een kinderdagverblijf in de straat. "Voor de ouders is het een ramp. Zij moeten 's morgens een half uur langer rondrijden."

Oppositiepartijen Open Vld, Vlaams Belang en Mortsel Anders roepen volgende week een extra gemeenteraad in om de situatie te bespreken. Ook zij begrijpen niet waarom de Drabstraat afgesloten moet zijn.

Volgens werfcoördinator Jan Verschooren van BAM was dit zo gepland. "De fases van de werken liggen al twee jaar vast. Als we de Drabstraat pas in de volgende fase afsluiten, is ook de Fortstraat afgesloten. Dat is te veel. De aannemer werkt zo snel mogelijk."

(FSL)

De Nieuwe Gazet 03-09-2010