mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Drabstraat krijgt Colruyt vol zonnepanelen

Drabstraat krijgt Colruyt vol zonnepanelen

Fanatics-zaakvoerder Frans De Vos is ook bouwheer van dit project. Na de uitbouw van zijn fitnesscentrum in het voormalige depot van Electrabel, wacht hem dus een nieuwe uitdaging .

"Een tijdje geleden informeerde de stad of ik het zag zitten om het recyclagepark hier onder te brengen. Dat werd niks, maar ik ben toen wel beginnen nadenken over de mogelijkheden van mijn terrein. Omdat er voor 25.000 inwoners in Mortsel amper supermarkten zijn, was mijn beslissing snel genomen. En gelukkig was de betrokken stedenbouwkundige van bij de aanvang heel positief over de locatie."

No-nonsense

De centrale ligging van de Drabstraat, tussen de Krijgsbaan en de Liersesteenweg, sprak vele geïnteresseerden aan. Keten Colruyt sprong na de nodige onderhandelingen graag mee op de kar. "Colruyt is even no-nonsense als onze fitnessclub. Niet al te veel toeters en bellen, maar je krijgt wel waar voor je geld."

Diezelfde filosofie zal zich ook vertalen in de gebouwen, volgens architect Luc Van Campen.

"De winkel wordt een soort buffer voor de spoorweg, achteraan de site. Zo'n handelsruimte in een woonzone is ideaal, zo is het ook in de regelgeving vastgelegd. De winkel is ook erg complementair met het fitnesscentrum. De piekuren vallen daar e_SSRqs avonds, terwijl de mensen meestal overdag komen winkelen. De laad-en loszone is achteraan en dat beperkt de geluidshinder. En er zijn maar liefst 289 parkeerplaatsen uitgetekend, vermoedelijk de grootste parking die Colruyt in Vlaanderen heeft."

De weinige bezwaarschriften die binnenkwamen tijdens het openbaar onderzoek gingen bijna allemaal over de mobiliteit en het extra verkeer dat de supermarkt zou genereren.

Zonnepanelen

"We lieten een nieuwe verkeersstudie uitvoeren", vertelt Van Campen. "Die bewees de uitstekende bereikbaarheid van de locatie en toonde aan dat de Drabstraat voldoende capaciteit heeft om de klanten en toeleveranciers aan te kunnen. "

Ook het groene accent wordt niet vergeten. "Zowel de winkel als onze fitness leggen we vol met zonnepanelen. En vooraan gaan we onze club ook vernieuwen met een grote groene voortuin. Daar beginnen we aan in het voorjaar van 2011, zodat we ten laatste in oktober van volgend jaar met de bouw van de supermarkt kunnen starten", aldus Frans De Vos.

Seppe SLAETS



Gazet Van Antwerpen 23-06-2010