mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Sportlandschap kan er komen

Sportlandschap kan er komen

De gemeenteraad van Mortsel heeft zijn akkoord gegeven om een sportcentrum uit te bouwen naast de Krijgsbaan in de buurt van Gasthuishoeven.

"Omdat sommige sportclubs met problemen kampten naast de luchthaven, willen we een sportlandschap uitbouwen op onze eigendom. Er moeten nog gronden gekocht worden, maar we willen dit realiseren op 20 hectare. We willen Mortselse sportverenigingen in de stad houden voor de komende 20 jaar", legt sportschepen Koen Dehaen uit.

Op de site komen onder andere voetbalterreinen, tennis- en hockeyvelden, een cafetaria en parkings. De oppositiepartijen stemden allen tegen de definitieve vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan 'Sportlandschap'. Zowel Mortsel Anders, Open Vld als Vlaams Belang vrezen voor verkeersproblemen met het nieuwe project langs de Krijgsbaan. Dat sportclubs nu uit de stad zullen verdwijnen naar de rand van Mortsel, vinden ze geen goede zaak. "Er wordt trouwens geen rekening gehouden met de mogelijke komst van de omleidingsweg tussen de N10 en R11", voegt Ingrid Meeusen (Mortsel Anders) eraan toe.

(FSL)


HET LAATSTE NIEUWS 27-02-2010