mortsel anders, de snelste weg naar een beter Mortsel

Pira zwaar onder vuurZowel Mortsel Anders, Vlaams Belang als Open VLD zijn furieus op burgemeester Ingrid Pira (Groen!). Pira haalde na afloop van het recente ongeval in de Antwerpsestraat zwaar uit naar al het doorgaand vrachtkeer dat volgens haar uit het stadscentrum moet verdwijnen. Maar volgens de oppositiepartijen is het bestuur van Pira grotendeels zelf mee verantwoordelijk voor de onveilige situatie.

Mortsel

"Als Pira alle vrachtwagens uit het centrum wil, worden dan ook alle autobussen verboden? Die veroorzaakten al meermaals ongevallen", stelt Naranjo Decamps van mortsel-anders. "Pira begrijpt niet dat zij deze situatie mee heeft gecre�erd. Wij zijn van mening dat er eerst een alternatieve route - een soort ring of verbindingsweg - moest worden aangelegd, v��r de heraanleg van het centrum begon. Zonder zo'n route is het onrealistisch om het verkeer uit Mortsel te bannen. We leven niet meer in het tijdperk van paard en kar."

Jos Weckhuysen van Open Vld schuift de miskleunen in de Antwerpsestraat in de schoenen van de burgemeester en haar ploeg. Van de vele bomen die het zicht beperken, tot het gehekelde hekwerk. "De boel is duidelijk verziekt. Het verkeer werd onmogelijk gemaakt. En ondanks dat stilstaand verkeer vallen er nog altijd slachtoffers. Telkens weer maakt Pira van de gelegenheid gebruik om de zwartepiet door te schuiven. Alsof die vrachtwagens voor hun plezier Mortsel doorkruisen."

Jef De Backer van Vlaams Belang: "Niemand is nog tevreden. Auto's staan in de file, fietsers kunnen niet veilig oversteken, een tram veilig evacueren bij problemen lukt niet...De aanleg die het college als zaligmakend voorstelde, is een nachtmerrie geworden. Voor Mortsel �n voor de vele gebruikers. Alle verkeer schrappen dat onveilig is, betekent geen verkeer meer. Pira moet haar oogkleppen afdoen en eens in een andere richting denken. Het verkeer is er, we moeten het alleen in de juiste banen leiden."SSl

Gazet Van Antwerpen 28-11-2008